Sałatka Szparagowo-Brokułowa z Olejem Rzepakowym

BY IN Przepisy Kulinarne NO COMMENTS YET , ,

Dzisiaj chcemy podzielić się z wami świetnym przepisem na sałatkę szparagowo-brokułową z olejem rzepakowym.

Przepis dla 2 osób:

  • 200 g szparagów
  • 200 g brokułów
  • 100 g szynki w plasterkach
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • sól, pieprz, świeże zioła
  • 5 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
  • 3 łyżki octu balsamicznego jabłkowego

Przygotowanie:

Szparagi obierz, ugotuj i pokrój na 2-3 cm kawałki.

Umyj brokuły, podziel na różyczki i ugotuj. Następnie wypłucz zimną wodą.

Szynkę pokrój w paski o szerokości 5 mm.

Wszystko wymieszaj z siemieniem lnianym. Dodaj sól, pieprz i świeże zioła.

Przygotuj marynatę z oleju i octu jabłkowego.

 

Comments are closed.