Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 mix sałat
- 1 ogórek
- 4 rzodkiewki
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 1/3 papryczki chili
- 1 łyżka klarowanego masła
- 2 łyżki Wielkopolskiego Oleju Lnianego Złoty Łan
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka pokroić w około 2 cm plastry. Papryczkę chili posiekać drobno, wymieszać z masłem klarowanym, szczyptą soli i pieprzem, a następnie zamarynować mięso i po chwili je ugrillować.
Ogórka i rzodkiewki pokroić w talarki, pomidorki w ćwiartki, a paprykę w krążki. Do miski wsypać mix sałat, dodać pokrojone warzywa, doprawić szczyptą soli i pieprzu, a na koniec polać olejem lnianym Złoty Łan i udekorować kawałkami grillowanego kurczaka. Smacznego!